środa, 24 lutego 2016

Mintaj w skórce z limonki

0

  Lubicie ryby? Jeśli tak, to zapraszam do spróbowania Mintaja w wersji fit! ;) Ryba pieczona w folii bez dodatku tłuszczu. Dlaczego Mintaj? Ponieważ jest to ryba z rodziny dorszowatych, lekkostrawna, chuda i delikatna, a przede wszystkim łatwo dostępna w sklepach. 
Polecam z dodatkiem kaszy gryczanej, ryżu lub opiekanych ziemniaków.


Składniki

  • 500g filetu z mintaja
  • 2 limonki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • pieprz, sól

Przepis

1. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C

2. Na tarce ścieramy skórkę z limonki;

3. Ząbki czosnku obieramy i kroimy w cienkie plasterki;

4. Filet z mintaja kroimy na kilka kawałków. Każdy z nich kładziemy na folii spożywczej, posypujemy majerankiem, solą i pieprzem. Dodajemy plasterki czosnku i zwijamy szczelnie folię.

5. Rybę pieczemy przez 25 minut.

Smacznego!




0 komentarze :

Prześlij komentarz

Przepisy z Muffinkowej Misy mają kanał na Youtube!

Szukaj na tym blogu