środa, 20 lipca 2016

Leczo

0

Follow my blog with Bloglovin

  Uwielbiane za wyjątkowy smak, prostotę wykonania i możliwość zrobienia wszystkiego w jednym garnku ;) Węgierskie (a może już polskie?) leczo :)


Składniki


  • laska kiełbasy (najlepiej suchej)
  • ok 70g wędzonego boczku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 mała cukinia
  • 1 cebula
  • puszka pomidorów
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 0,5 łyżki ostrej papryki
  • szczypta kminku
  • sól, pieprz



Przepis

1. Cebulę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na smalcu. 

2. Dodajemy papryki w proszku i kminek, chwilkę smażymy.

3. Następnie dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę i smażymy, aż się zrumieni.

4. Na koniec wrzucamy paski papryk, puszkę pomidorów, kostki cukinii i dusimy na średnim ogniu przez ok 40 minut. Solimy i pieprzymy do smaku.



Smacznego!







0 komentarze :

Prześlij komentarz

Przepisy z Muffinkowej Misy mają kanał na Youtube!

Szukaj na tym blogu