Uwielbiane za wyjątkowy smak, prostotę wykonania i możliwość zrobienia wszystkiego w jednym garnku ;) Węgierskie (a może już polskie?) leczo :)
Składniki
- laska kiełbasy (najlepiej suchej)
- ok 70g wędzonego boczku
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 mała cukinia
- 1 cebula
- puszka pomidorów
- 1 łyżka smalcu
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 0,5 łyżki ostrej papryki
- szczypta kminku
- sól, pieprz
Przepis
1. Cebulę i boczek kroimy w kostkę i smażymy na smalcu.
2. Dodajemy papryki w proszku i kminek, chwilkę smażymy.
3. Następnie dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę i smażymy, aż się zrumieni.
4. Na koniec wrzucamy paski papryk, puszkę pomidorów, kostki cukinii i dusimy na średnim ogniu przez ok 40 minut. Solimy i pieprzymy do smaku.
Smacznego!
0 komentarze :
Prześlij komentarz