poniedziałek, 13 czerwca 2016

Sos Tysiąca Wysp

0

  Kilka dni temu, będąc na grillu, koleżanka poczęstowała mnie sosem Tysiąca Wysp, który bardzo mi zasmakował. Jednak nie byłabym sobą, gdybym nie spróbowała zrobić własnego sosu, z trochę innymi składnikami i przede wszystkim pikantną nutą ;)


Składniki
  • 1 łyżka ketchupu
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki posiekanego ogórka kiszonego
  • 2 łyżki czerwonej cebuli
  • 1 łyżka octu z białego wina
  • szczypta chilli cayenne
  • szczypta pieprzu
  • szczypta soli


 Przepis


1.  Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę;

2. Mieszamy wszystkie składniki;

3. Odstawiamy gotowy sos do lodówki na 30 minut.



 Smacznego!






0 komentarze :

Prześlij komentarz

Przepisy z Muffinkowej Misy mają kanał na Youtube!

Szukaj na tym blogu