Lekka, słodka tarta wypełniona śmietankowym budyniem i mnóstwem owoców. Galaretka, która pokrywa owoce, nie tylko zapobiega ich wyschnięciu, ale także nadaje im piękny, apetyczny połysk.
Składniki
- 170g mąki tortowej
- 125g masła
- 1 łyżka cukru pudru
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 żółtko
- 1 łyżka śmietany 18%
- budyń śmietankowy
- 2 jabłka
- 1 gruszka
- 1 nektarynka
- 2 banany
- kilka sztuk malin
- galaretka cytrynowa
Przepis
1. Formę do tarty smarujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą.
3. Zagniecione ciasto rozkładamy na przygotowanej wcześniej formie, nakłuwamy widelcem, zakrywamy folią spożywczą i wsadzamy do lodówki na 30 minut.
9. Budyń przelewamy na spód tarty, nakładamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto wsadzamy do lodówki i czekamy, aż galaretka całkowicie stężeje.
Smacznego!
0 komentarze :
Prześlij komentarz