niedziela, 30 października 2016

Czekoladowe fondue

0


  Na poprawę humoru w coraz dłuższe jesienno-zimowe wieczory, proponuję porządną dawkę hormonu szczęścia, czyli czekolady! :)

Do fondue lub do fontanny czekoladowej, można przygotować: banany, truskawki, kiwi, mandarynki, winogrono, kruche rurki, orzechy, pianki marshmallow, kawałki gofrów, wafelki, biszkopciki, słone precelki, suszone owoce, ostre papryczki czy nawet sery żółte.


Składniki

  • 250ml śmietanki 30%
  • 300g czekolady mlecznej
  • 100g czekolady gorzkiej
  • dodatki do czekolady


Przepis


1. Śmietankę podgrzewamy w kąpieli wodnej. Następnie dodajemy pokruszone kawałki czekolady i mieszamy, aż całość dokładnie się rozpuści.

2. Gotową czekoladę przelewamy do naczynia do fondue, które umieszczamy nad podgrzewaczem.

3. Wybrane przez nas dodatki nabijamy na widelec, zanurzamy w ciepłej czekoladzie i cieszymy się pysznym smakiem.



Smacznego!






0 komentarze :

Prześlij komentarz

Przepisy z Muffinkowej Misy mają kanał na Youtube!

Szukaj na tym blogu