Na poprawę humoru w coraz dłuższe jesienno-zimowe wieczory, proponuję porządną dawkę hormonu szczęścia, czyli czekolady! :)
Do fondue lub do fontanny czekoladowej, można przygotować: banany, truskawki, kiwi, mandarynki, winogrono, kruche rurki, orzechy, pianki marshmallow, kawałki gofrów, wafelki, biszkopciki, słone precelki, suszone owoce, ostre papryczki czy nawet sery żółte.
Składniki
- 250ml śmietanki 30%
- 300g czekolady mlecznej
- 100g czekolady gorzkiej
- dodatki do czekolady
Przepis
1. Śmietankę podgrzewamy w kąpieli wodnej. Następnie dodajemy pokruszone kawałki czekolady i mieszamy, aż całość dokładnie się rozpuści.
2. Gotową czekoladę przelewamy do naczynia do fondue, które umieszczamy nad podgrzewaczem.
3. Wybrane przez nas dodatki nabijamy na widelec, zanurzamy w ciepłej czekoladzie i cieszymy się pysznym smakiem.
Smacznego!
0 komentarze :
Prześlij komentarz