poniedziałek, 11 stycznia 2016

Serowe parówki w cieście francuskim

0

  Serowe parówki w cieście francuskim to nieodłączny element każdego mojego przyjęcia. Bardzo łatwe do zrobienia i pyszne do schrupania ;) Często podaję je z ketchupem lub sosem czosnkowym.


Składniki


  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 parówek
  • 10 plasterków sera żółtego
  • 1 jajko

Przepis

1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C.

2. Rozkładamy ciasto francuskie razem z papierem do pieczenia na blachę i dzielimy na ok. 18 prostokątów

3. Parówki dzielimy na pół (chyba, że są dłuższe od standardowych, wtedy dzielimy na 3 części).

4. Każdą z parówek owijamy w ser żółty, a następnie w ciasto francuskie tak, aby prawie całość parówki była zakryta.

5. Owinięte parówki układamy w min. 5 centymetrowych odstępach od siebie.

6. Na koniec smarujemy każdą porcję rozbełtanym jajkiem i pieczemy ok. 15 minut na złotobrązowy kolor.

Smacznego!





0 komentarze :

Prześlij komentarz

Przepisy z Muffinkowej Misy mają kanał na Youtube!

Szukaj na tym blogu