Dla wielu z nas, domowe przyjęcia nie mogą obejść się bez jajek, czy to w formie przekąski czy w sałatce czy innym daniu. Jajka faszerowane łososiem i szczypiorkiem to fajne urozmaicenie tego produktu, bez którego osobiście nie wyobrażam sobie "domówki". Taka oto prosta przekąska, która aksamitnym smakiem farszu potrafi zaskoczyć naszych gości :)
Składniki:
- 6 jajek
- 50g wędzonego łososia
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- pierz, sól
Przepis
1. Jajka gotujemy "na twardo", następnie obieramy skorupkę i kroimy wzdłuż na pół. Delikatnie wyciągamy żółtka i wrzucamy je do miski, białka na razie odkładamy na bok. Dodajemy do żółtek majonez, musztardę i szczypiorek.
2. Łososia kroimy na drobne kawałeczki i dodajemy do żółtek. Doprawiamy do smaku pierzem i solą.
3. Na koniec, gotowy farsz nakładamy do białek.
Smacznego!
0 komentarze :
Prześlij komentarz