niedziela, 30 października 2016

Jajka faszerowane łososiem i szczypiorkiem

0

  Dla wielu z nas, domowe przyjęcia nie mogą obejść się bez jajek, czy to w formie przekąski czy w sałatce czy innym daniu. Jajka faszerowane łososiem i szczypiorkiem to fajne urozmaicenie tego produktu, bez którego osobiście nie wyobrażam sobie "domówki". Taka oto prosta przekąska, która aksamitnym smakiem farszu potrafi zaskoczyć naszych gości :)



Składniki:

  • 6 jajek
  • 50g wędzonego łososia
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pierz, sól


Przepis


1. Jajka gotujemy "na twardo", następnie obieramy skorupkę i kroimy wzdłuż na pół. Delikatnie wyciągamy żółtka i wrzucamy je do miski, białka na razie odkładamy na bok. Dodajemy do żółtek majonez, musztardę i szczypiorek.

2. Łososia kroimy na drobne kawałeczki i dodajemy do żółtek. Doprawiamy do smaku pierzem i solą.

3. Na koniec, gotowy farsz nakładamy do białek.


Smacznego!




0 komentarze :

Prześlij komentarz

Przepisy z Muffinkowej Misy mają kanał na Youtube!

Szukaj na tym blogu