Z poniższego przepisu wychodzi ok 20 muffinek.
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1 op. cukru waniliowego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 1 mały jogurt naturalny
- 1 szklanka oleju
- 2 jajka
- 1 szklanka suszonej żurawiny
Przepis:
1. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 st.
2. Mąkę przesiewamy do miski.
3. Dodajemy do niej suche składniki (cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sodę i żurawinę) i mieszamy.
4. Następnie dodajemy resztę składników (olej, jogurt i jajka) i dokładnie mieszamy, najlepiej mikserem.
5. Gotowe ciasto przekładamy do papilotek na muffinki (do 3/4 wysokości) i pieczemy 35 minut.
Smacznego!
0 komentarze :
Prześlij komentarz