Prosta, kolorowa i pełna smaku sałatka na każdą okazję. Ogromnym jej atutem jest fakt, że długo zachowuje świeżość. Można więc trzymać ją w lodówce nawet do 3 dni.
Składniki:
- opakowanie mrożonej fasolki szparagowej
- 1,5 szklanki kaszy kuskus
- 1 papryka
- 50g oliwek zielonych
- 5 sporych ogórków korniszonów
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka suszonego tymianku
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz do smaku
Przepis:
1. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy fasolkę szparagową (nie rozmrażamy jej) i smażymy do miękkości. Posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem.
2. Kuskus zalewamy wodą, przykrywamy talerzem i czekamy, aż spęcznieje.
3. Paprykę i ogórka kroimy w kostkę, a oliwki w plasterki.
4. Gdy fasolka i kuskus całkowicie wystygną, mieszamy wszystkie składniki, dodajemy majonez i jeśli trzeba - sól i pieprz.
0 komentarze :
Prześlij komentarz