niedziela, 31 stycznia 2016

Sałatka z kuskusem, szparagami i dodatkami

0

  Prosta, kolorowa i pełna smaku sałatka na każdą okazję. Ogromnym jej atutem jest fakt, że długo zachowuje świeżość. Można więc trzymać ją w lodówce nawet do 3 dni.

Składniki:
  • opakowanie mrożonej fasolki szparagowej
  • 1,5 szklanki kaszy kuskus
  • 1 papryka
  • 50g oliwek zielonych
  • 5 sporych ogórków korniszonów
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz do smaku

Przepis:

1. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy fasolkę szparagową (nie rozmrażamy jej) i smażymy do miękkości. Posypujemy solą, pieprzem i tymiankiem.

2. Kuskus zalewamy wodą, przykrywamy talerzem i czekamy, aż spęcznieje.

3. Paprykę i ogórka kroimy w kostkę, a oliwki w plasterki.

4. Gdy fasolka i kuskus całkowicie wystygną, mieszamy wszystkie składniki, dodajemy majonez i jeśli trzeba - sól i pieprz.

Smacznego!




0 komentarze :

Prześlij komentarz

Przepisy z Muffinkowej Misy mają kanał na Youtube!

Szukaj na tym blogu