niedziela, 3 stycznia 2016

Meksykański dip Guacamole

0

  Dip Guacamole to idealny dodatek do nachosów, sałatek czy pokrojonych warzyw. Poniższy przepis za sprawą chilli jest lekko pikantny, można jednak pominąć chilli i zrobić wersję łagodniejszą. 


Składniki
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 pomidory
  • 3 awokado
  • limonka
  • 0,5 łyżeczki chilli cayenne
  • szczypta soli 


Przepis

1. Pomidory nacinamy w krzyż z obu stron i zalewamy wrzątkiem, aż skórka zacznie sama odchodzić. Obieramy pomidory, kroimy w kostkę i przekładamy do miski.

2. Czosnek kroimy w kostkę i dodajemy do pomidorów.

3. Awokado obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do miski.

4. Następnie wyciskamy sok z limonki i dodajemy razem z solą i chilli do całej masy.

5. Całość miksujemy kilka minut blenderem na gładką masę.


Smacznego!



0 komentarze :

Prześlij komentarz

Przepisy z Muffinkowej Misy mają kanał na Youtube!

Szukaj na tym blogu